Wyszukiwarka
kiszona kapusta zasmażana
- 700 g kiszonej kapusty
- 2 cebule drobno posiekne
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka mąki
- 1 liść laurowy
- pół łyżeczki ziaren kminku
- 2 ziarna ziela angielskiego
- Kapustę odcisnąć i posiekać. Odstawić sok.
- Do garnka żeliwnego włożyć kapustę, sok, przyprawy dodać 250 ml wody i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut
- W mniejszym garnku żeliwnym rozgrzać oliwę i smażyć cebulę przez 8 minut. Dodać mąkę i podsmażać jeszcze przez 3 minuty. Rozprowadzić zasmażkę z kilkoma łyżkami wywaru z kapusty. Wmieszać do kapusty.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dusić jeszcze przez 15 minut często mieszając.