logo kominki Godin Polska
Wyszukiwarka
Szukaj w produktach Godin



kiszona kapusta zasmażana

garnek żeliwny garnki żeliwne kiszona kapusta zasmażana
  • 700 g kiszonej kapusty
  • 2 cebule drobno posiekne
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka mąki
  • 1 liść laurowy
  • pół łyżeczki ziaren kminku
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  1. Kapustę odcisnąć i posiekać. Odstawić sok.
  2. Do garnka żeliwnego włożyć kapustę, sok, przyprawy dodać 250 ml wody i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut
  3. W mniejszym garnku żeliwnym rozgrzać oliwę i smażyć cebulę przez 8 minut. Dodać mąkę i podsmażać jeszcze przez 3 minuty. Rozprowadzić zasmażkę z kilkoma łyżkami wywaru z kapusty. Wmieszać do kapusty.
  4. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dusić jeszcze przez 15 minut często mieszając.